Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

3-4 Σεπτεμβρίου 2016 Μουσάλα (Βουλγαρία)


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
Αναχώρηση από το γήπεδο της Δόξας στις 7:00 το πρωί. Διέλευση από το φυλάκιο της Εξοχής. Στάση στο Μπάνσκο. Στη συνέχεια περιήγηση στο μοναστήρι της Ρίλας, τη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή της Βουλγαρίας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για τη Νότια Ευρώπη. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Στη συνέχεια και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος μπορούμε να ακολουθήσουμε ωραίο μονοπάτι που ξεκινά λίγα χιλιόμετρα μετά τη μονή και καταλήγει στη λίμνη Suhoto. Η συνολική απόσταση της διαδρομής μαζί με την επιστροφή είναι 7 χμ. και θα χρειαστούμε λιγότερο από 3 ώρες.
Αναχωρούμε για το Μπόροβιτς, όπου φτάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Κατά τις 9:00 παίρνουμε το λιφτ που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο που θα μας ανεβάσει σε 45’ από τα 1300 μ. μέχρι το υψίπεδο Yastrebets στα 2.369 μ. Η διαδρομή του lift είναι μέσα από ένα δάσος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ανάμεσα σε δρυς, πεύκα και έλατα. Από το υψίπεδο ανεβαίνουμε ως το αλπικό καταφύγιο Musala, δίπλα από μια υπέροχη λίμνη, και από εκεί με την πρώτη ομάδα θα προχωρήσουμε ως την κορυφή που βρίσκεται στα 2925 μέτρα. Τα τελευταία 200 μέτρα γίνονται σε τραχύ πεδίο και με χρήση συρματόσχοινου, χωρίς όμως επικίνδυνα σημεία.
Βαθμός δυσκολίας μέχρι την κορυφή Μουσάλα (που είναι η ψηλότερη των Βαλκανίων) για την πρώτη ομάδα Β-Γ. Ώρες ανάβασης συνολικά 3,5 και ώρες κατάβασης 2,5.

Η δεύτερη ομάδα θα φτάσει ως το καταφύγιο σε υψόμετρο 2750 μέτρα και θα επιστρέψει. Βαθμός δυσκολίας μέχρι καταφύγιο για την δεύτερη ομάδα Β. Ώρες πορείας 2,5 ανάβαση και 1,5 κατάβαση. Βαθμός δυσκολίας Β.
Η επιστροφή στο Μπόρεβιτς θα γίνει πάλι με το λιφτ. Το λιφτ θα κοστίσει σε κάθε μέλος περίπου 6,00 Ευρώ με επιστροφή.

Αναχώρηση από το Μπόρεβιτς για Δράμα περίπου στις 18:00.

Το κόστος για κάθε μέλος που επιθυμεί να συμμετάσχει είναι 65,00 €. (Μεταφορά 45,00 € και Ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο 20,00 €, σε δίκλινα δωμάτια.)

Παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο κατάστημα «Γρανάζι» και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Αρχηγός εκδρομής: Κόντογλου Δημήτριος (6936739493)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου