Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σάββατο 13 - Κυριακή 14 Ιουνίου Διάσχιση Πηλίου




Ξεκινάμε από την Δράμα το Σάββατο στις 6 π.μ. για Πήλιο.
Παρακαλείστε να είστε Άγιο Παντελεήμονα το αργότερο στις 5 και 45 έτσι ώστε 6 π.μ. να έχουμε φύγει !!!. Μετά από 2 στάσεις 15 λεπτες φτάνουμε στα Χάνια του Πηλίου πριν τις 12:00. Στις 12:00  ξεκινάει η ομάδα η οποία θα κάνει την διάσχιση  Χάνια –Τσαγκαράδα.
Όσοι θα την αποτελούν θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικά παπούτσια,  1 λίτρο νερό και κάποιο σάντουιτς ή φρούτο. Οι ώρες της πορείας  είναι 6.
Το λεωφορείο θα πάει τους υπόλοιπους στην Τσαγκαράδα στην πλατεία του συνοικισμού  των Ταξιαρχών όπου μπορούν να πιούνε καφέ ή να φάνε.
Στις 6 μ.μ. φτάνουμε με την ομάδα στην Τσαγκαράδα. Όσοι από την ομάδα επιθυμούν
να συνεχίσουν και όσοι ακόμη θέλουν από αυτούς που έχουν έρθει με το λεωφορείο
του Ορειβατικού, ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε τα «ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ»
Η διαδρομή με γρήγορο βάδην είναι 1.30 ώρα.
Στο τέλος της μας περιμένει το λεωφορείο για να πάρει όσους δεν θέλουν να περπατήσουν άλλο και να πάρουμε όσους θέλουν να κάνουν το ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ που οδηγεί στην ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΙ - ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ – ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ. Η διαδρομή είναι 1.30 ώρα.
Φτάνουμε στον Αι Γιάννη στις 9 μ.μ. όπου και πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο για να τακτοποιηθούμε και μετά βγαίνουμε για βόλτα, φαγητό, ακόμη και για βραδινό μπάνιο.
Την 2η μέρα την Κυριακή αφού ξυπνήσουμε και πάρουμε πρωινό στις 9 π.μ. ξεκινάει η ανάβαση για το χωριό Κισσός. Η ανάβαση είναι 2  ώρες και με μεγάλη κλίση από το υψόμετρο της θάλασσας στα 500 μ.
Όσοι δεν θα κάνουν την ανάβαση θα πάνε με το λεωφορείο στην πλατεία του Κισσού.
Εκεί  θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας η οποία φτιάχτηκε περίπου 500  χρόνια πριν.
Αφού φτάσει και η ορειβατική ομάδα στον Κισσό θα πάμε να δούμε τον πανέμορφο καταρράκτη «ΤΥΜΠΑΝΟ». Η διαδρομή είναι 1,5 ώρα. Εκεί μπορούμε να κάνουμε και μια βουτιά στα παγωμένα του νερά. Αφού φάμε στον Κισσό με το λεωφορείο πάμε στην Πορταριά. Εκεί όσοι θέλουν μπορούν να τριγυρίσουν και μια ομάδα θα κάνει ένα μικρό μέρος από το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», που είναι πανέμορφο μέσα στα δέντρα καθώς διασχίζεται και από ένα ρυάκι.
Τέλος,  πηγαίνουμε στη Μακρινίτσα, όπου θα τριγυρίσουμε  στα σοκάκια της, θα πιούμε έναν τελευταίο καφέ βλέποντας τον Βόλο από ψηλά.
Επιστροφή στην Δράμα γύρω στις 12:00 το βράδυ.
Αρχηγός εκδρομής : Σταύρος Υάκινθος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου