Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σάββατο - Κυριακή 4-5 Απριλίου 2015 Μπάνσκο


Αναχώρηση Σάββατο 4 Απριλίου, ώρα 15:00, από το Γήπεδο της Δόξας.

Πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη πορεία:
Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής για το καταφύγιο H. Vihren ( υψ. 1938 μ.) Απόσταση από Μπάνσκο 16 χμ. (άσφαλτος σε καλή κατάσταση, φυσικά με στροφές)
Ανάβαση στην κορυφή Vihren (2914). Απαραίτητος χειμερινός εξοπολισμός (κραμπόν, πιολέ)
Επιστροφή από την ίδια διαδρομή ή από κυκλική διαδρομή (αναλόγως των συνθηκών)
Στοιχεία για την κυκλική διαδρομή:
Απόσταση: 7 χμ.
'Ωρες πορείας: 5:30
Υψομετρική διαφορά: 980 μ.
χάρτης
Προφίλ διαδρομής

Eνημερώνω όσους ενδιαφέρονται ότι η κορυφή αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολα προσεγγίσιμη. Ο λόγος είναι ότι η άσφαλτος προς το καταφύγιο του Βίχρεν, που ήταν το σημείο εκκίνησης, είναι κλειστός για τα αυτοκίνητα από ένα σημείο και μετά. Για να φτάσουμε λοιπόν στο σημείο εκκίνησης θα πρέπει να βαδίσουμε γύρω στα 10 χμ. σε αρκετό και μαλακό χιόνι. Επίσης και η κυρίως πορεία σε μεγάλο της κομμάτι θα πρέπει να γίνει σε πολύ χιόνι. Χωρίς χιονοπέδιλα, λοιπόν θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχουμε την κορυφή.
Γι' αυτό, στην περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει η ίδια μέχρι το Σαββατοκύριακο, προτείνω να επιχειρήσουμε ανάβαση στην κορυφή Todorka (2700 μ. υψόμετρο). Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα μέχρι το σημείο που σταματάει ο δρόμος (1600 μ.) και θα ανεβούμε 1100 μ. υψομετρικά μέχρι την κορυφή, ακολουθώντας τις χιονοδρομικές πίστες καθ' όλη τη διαδρομή. Οι πίστες είναι πατημένες και δε θα έχουμε πρόβλημα στην κίνησή μας. Ανάλογα με τη θερμοκρασία, ενδεχομένως να χρειαστούν κραμπόν και πιολέ, στα ψηλότερα σημεία, λόγω πάγου και συνιστάται όσοι θα ανέβουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ενδεχομένως να μπορεί να ανέβει κάποιος αρκετά και χωρίς εξοπλισμό, γιατί στην άκρη δεν είναι πολύ πατημένο το χιόνι και θα μπορεί να γίνει πάτημα με την ορειβατική μπότα. Επικίνδυνα σημεία στη διαδρομή δε θα συναντήσουμε. Και να γλυστρήσει δηλαδή κάποιος, απλά θα τσουλήσει λίγο πάνω στην πίστα.
Για καλύτερη οργάνωση, όσοι αποφασίσουν να κάνουν την ανάβαση, ας με ενημερώσουν στο e-mail
dhmkont@hotmail.com
Δημήτρης Κόντογλου, τηλ. 6936739493

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου